Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

NEJ-til-kæmpevindmøller-6x365_46_13

Socialdemokratimodvind

Vindmølle06

Vindmoelle_1

 

 

 

 

Faxe-180x85

stoj-180x100 

Login

Billeder siger mere end ord. Prøv at gå på nettet og se selv. Youtube.com har dokumentation for de horrible betingelser, fugle og flagermus lever under, når megavindmøllerne er blevet de nye ”ressourcestærke” beboere i landskabet. Se ”Vulture accident”, hvis du tør. Eller ”Fatal Attraction: Birds and Wind Turbines”. Hvis du interesserer dig for flagermus, er der ”Bats interacting with Wind Turbines” og ”A Message from a Bat about Industrial Wind Turbines”.
For at se rovfugle, der er blevet klippet ihjel af en vindmølle, behøver man ikke rejse langt. I 2010 blev der fundet en svært skadet Rød Glente i en have i Lyderslev. Den manglede sin venstre vinge og have slæbt sig få hundrede meter af sted fra ulykkesstedet, en af vindmøllerne tæt ved landsbyen.
Og det er det, vindmøllerne gør: De klipper vinger på rovfugle, der intetanende svæver og kredser i luften tæt på rotorbladene. Da der i Danmark hverken består dagligt opsyn omkring vindmøller eller pligt til at indberette døde rovfugle under vindmøller, er det svært at komme med et nøjagtigt tal. Der foreligger dog beregninger fra den tyske ornitologiske forening NABU, som advarer om høje dødstal ved megavindmøller. 6 rovfugle per år per vindmølle må man kalkulere med.
Vil vi virkelig af med vores fugleliv på Stevns?
Turisterne får lovet et fantastisk syn på efterårsdage: ”På gode dage kan der komme over 5000 rovfugle af mange forskellige arter. Ørne, høge, våger og glenter.” Sådan står det i turistinformationen. Kan det være rigtigt, at vi på den ene side er stolte af fugletrækket på Stevns og på den anden side nægter at se sandheden i øjnene: At der vil dø mange rovfugle i de kommende år, hvis megavindmøllerne bliver en realitet på Stevns?
Andre fugle vil bare trække sig bort fra området: Lærker, viber, stær, tårnfalke og gærdesmutte undviger vindmøller. Der foreligger mange resultater fra internationale undersøgelser. Der findes mange nyttige informationer på ”stilhed.eu” og ”EPAW.com”, der er forskningsbaserede og udførlige. Det er jo altid bedst, at se selv.

Greta Gallandy-Jakobsen og Hans Plesner Jakobsen
Sønderbyvej 4, 4653 Karise

Skriv et svar

1965 sagde nej!
Vi siger NEJ til kæmpevindmøller på Stevns - hvad siger du? Deltag i debatten.

Debat-300x100

 

Nye kommentarer