Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

NEJ-til-kæmpevindmøller-6x365_46_13

Socialdemokratimodvind

Vindmølle06

Vindmoelle_1

 

 

 

 

Faxe-180x85

stoj-180x100 

Login

Den gode proces: Hvordan fremmes lokal forankring og borgerinddragelse i forbindelse med vindmølleplanlægningen?”

Når man fisker med net, kan man få en forunderlig bifangst. Fornylig havde vi succes med internet siden ”Den gode proces”, som er udgivet i harmonisk broderskab mellem Kommunernes Landsforening, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien.

På forsiden ser vi et solbeskinnet dansk landskab, i forgrunden blafrer farvestrålende tøj lystigt i vinden. Hvor kan vi dufte renheden! Vind er godt.

Og i baggrunden snurrer danske Vestas vindkraftanlæg rundt og rundt.

Hvis der også var lyd på, ville vi høre lykkelige børnestemmer synge:

Vingerne på Vestas,
de kører rundt rundt rundt,
rundt rundt rundt –
Vingerne på Vestas
de kører rundt rundt rundt.

Ikke langt fra byen
Sikke et lykkeligt folk, danskerne må være. De kan udnytte vinden på rigtig mange

måder. Det må vi kalde grøn energi eller VE, vedvarende energi.

At borgernes VE og VEL ligger brochurens ophavsmænd på sindet er åbenlyst.

Inde i brochuren er der nemlig gemt et morsomt brætspil, der er udtænkt til landets kommunalbestyrelser, der skal lære at tackle folkets/borgernes/naboernes evt. modvilje mod vindkraftværker i baghaven.

Man spiller med 2 hold, første hold består af Kommunernes Landsforening, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien, det andet hold er den uoplyste beboer på landet. Spillet går ud på at slå alle de ærgerlige forhindringer af banen for så til sidst at lande på målet: TILSLUTTET ELNETTET! Tata! Til gavn for vindindustrien, men ikke borgerne.

Skal man grine eller græde, eller begge dele? Først og fremmest er det forstemmende, at de danske borgere på landet bliver betragtet som udtalt uintelligente. Hele den såkaldte ”gode proces” er sådan konstrueret, at der på intet tidspunkt bliver nævnt risikoen for, at en stor del af befolkningen kunne sige nej til vindkraftværker i deres landskab.

Og de nye vindmaskiner erkraftværker. Ingen tvivl om det. De fleste kan ikke forstille sig, hvad 150 meter oppe i højden er. Det er ca. 5 x Stevns Fyr, som måler 27 meter. Når man stiller sig op på fyrets udsigtsplatform, ville man kunne se samtlige vindværker, som kommunen ønsker sig så inderligt.

Den kritiske borger, som vindindustrien og deres venner øjensynligt opfatter som en irriterende støjkilde, kommer til at spørge sig selv: Hvorfor vil kommunen så gerne have denne form for industri over hele landskabet, som larmer og dermed gør folk syge og skæmmer naturen? Hvad er deres umiddelbare gevinst?

De behøver jo ikke. Kommunen har lov til at afvise vindmølleplaner, der er ingen sanktioner i form af bøder. Der kommer ikke en invasion af lastbiler med kran og smider vindmøller hist og pist i landskabet af sig selv. Uden invitation fra kommunen kommer der ikke vindkraftanlæg hjem i baghaven!

Greta Gallandy-Jakobsen
Sønderbyvej 4
Juellinge

Skriv et svar

1965 sagde nej!
Vi siger NEJ til kæmpevindmøller på Stevns - hvad siger du? Deltag i debatten.

Debat-300x100

 

Nye kommentarer