Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/xn--megamller-p8a.dk/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604

NEJ-til-kæmpevindmøller-6x365_46_13

Socialdemokratimodvind

Vindmølle06

Vindmoelle_1

 

 

 

 

Faxe-180x85

stoj-180x100 

Login

Tak Greta Gallandy-Jakobsen og ægtemand – og til mange andre på Hellested-egnen – for glimrende og vægtige indlæg.
Jeg er en af de mange borgere, der nu ser historien fra den forrige vindmølleplan, gentage sig. Forhåbentlig gentager historien sig lige til slutpunktet, hvor såvel Gl. Stevns som Vallø planen faldt. På Stevns, fordi det daværende Storstrøms Amts Planafdeling reddede os gennem en præcisering af afstandskravet mellem mølleklyngerne. I Vallø  måtte A og V tage den af bordet, da flertallet smuldrede.
For mig er der ingen tvivl om, at megamøller på land i Danmark, er en gigantisk fejltagelse. I denne omgang skabt i uskøn forening af idealistiske klimaforkæmpere (flest bosat i byerne), Auken-romantikere og sultne socialdemokrater med ondt i jobskabelsen, liberale partier samt en vindmølleindustri, der dengang og nu er blandt landets værste og mest magtfulde lobbyister. Ganske skruppelløse.
Det gamle dogme lød: Man kan ikke have en produktion og eksport uden et stærkt hjemmemarked. Det er det, politikerne nu atter forsøger at skaffe de troløse vindmøllefabrikanter, der ubekymret flytter arbejdspladser ud af Dk.
Ikke bare Østerild, men hele det åbne danske land skal være et testcenter og reklamesøjle for en industri, der gennem tiden har været uhyrligt subsidieret.
Når du efterrspørger de lokale politikeres interesse, er det vel en nøgle til forståelse, at samtlige partier var med i det Energiforlig, der forudsætter Danmark uafhængig af fossile energikilder. Vindmøllestrøm skal  udgøre 50 prct. af forbruget.
Det gale er, at problemet med at lagre vindmøllestrøm, stadig ikke er løst. Derfor kan den ikke indgå som primær energikilde, når man henser til forsyningssikkerheden, der er samfundsbærende.
Desuden er vindmøller stadig ikke på nogen måde rentable – altså økonomisk selvbærende. Bemærk Vestas holdt vejret, mens Obama var igang med forhandlinger om budgettet, der endte med, at grønne tilskud blev bevaret overthere.
For mig er alene det landskabsødelæggende nok til at sige nej til vindmøllerne. Det er mig ganske uforståeligt, at lokalt bosiddende politikere kan finde på at overplastre gl. Stevns med megamøller.
Det at øjet kan findel hvile i landskabet, vil være en saga blot. De store møller vil kunne ses milevidt på den store flade, øst for Ådalen. Selv Stevns Klint ( Holtug og delvis Råbymøllerne) skånes ikke.
Det bidrager yderligere til ubehaget, at der er fine gaver til såvel kommunen som til omkringboende lodsejere, hvis vi accepterer møllerne. Ca. 200.000 kr. pr mølle til lokale formål, samt afkast på ca. 18%  til de, der vil investere i vindmølleanparter inden for en radius på 4 km. fra møllerne.
Det er ikke en sund forretning, men ren bestikkelse. Betalt af dine og mine skattepenge
Når Birgit Smedegård korrekser folk for at bringe etik ind i argumentationen, så er mit svar, at der i allerhøjeste grad kan anlægges etiske og moralske betragtninger af disse “returkommisioner”. For naboer der er imod vindmøller, fordi de truer livskvalitet og sundhed, er det at føje spot til skade med disse belønninger, som vi alle er med til at betale.
Gennemføres planen, kan vi alle se frem til tunge tider, hvor bosætningen vil gå i stå. Hvem gider bo i det åbne land med mange prajktiske gener, hvis det bedste og fineste, stilheden, mørket og det smukke landskab er borte.
Og så kunne jeg godt tænke mig at se de mange politiske strudse tage hovedet ud af busken og fortælle os sagesløse borgere, hvilke perspektiver, de ser i planen.

Lis Andersen

Skriv et svar

1965 sagde nej!
Vi siger NEJ til kæmpevindmøller på Stevns - hvad siger du? Deltag i debatten.

Debat-300x100

 

Nye kommentarer